logo1

paaske
Påske
Påsken på Krossbu må bare oppleves. Vakker natur med terreng for både store og små. Vi har ikke boblebad og skitrekk, men vi har et gammelt hus med varmt vann på alle rom og sjel i veggene og skiterreng som passer til alle. Både ekstremt og lett terreng. DNT sørger for kvistede skiløyper fra hytte til hytte. 
 
I påsken vil det bli mye god mat. Mat som passer til fjells med mye viltkjøtt som rein, hjort, elg og ørret og mye mer. Frokosten vil også by på overraskelser.
 
Transport av bagasje og personer fra Rustadsæter, etter avtale.
Påske-skirenn på Påskeaften. 
 

Vår

Om våren er det fantastisk å gå på ski på topper rundt Krossbu. Ellers så er det mange som overnatter hos oss når de trener i oppkjørte skispor på Sognefjellet. Det tar ikke mere enn fem minutter å kjøre fra oss til Sognefjell. Du bør være ute i god tid med å bestille overnatting på våren.
 
Veien til Krossbu åpner normalt til 1. mai. Da blir det mulig å kjøre opp til oss og parkere utenfor. Jotunheimen er kjent for flott føre som egner seg ypperlig for toppturer og friske nedoverkjøringer. Og selvfølgelig hvis solen er der, en pust i bakken med høy solfaktor.
 
Vi holder åpent alle helger i mai.
Ring oss for mere informasjon.
 
breturSommer
Sommeren er den årstiden vi kan by på flest aktiviteter og opplevelser for alle aldersgrupper. Turer over Smørstabbreen til Leirvassbu, Storebjørn eller bare en rundtur på Smørstabbreen blant fantastiske formasjoner. Utstyr til slike turer får du leid hos oss. Er du interessert i brekurs så trykk på linken Brekurs i menyen.
 
Krossbu er også et fint utgangspunkt for hytte til hytte-turer, alt fra 3 til 5 dager. Et annet alternativ er å følge en merket tursti gjennom Brangsdalen og til gamle fangstgraver. Du kan også spørre etter tips til egne turer, alt fra 1 til 7 dager.

Høst
Om høsten er det mange klasser og andre grupper som velger å være hos oss. Grunnen til dette er at høsten er en av de fineste årstidene vi har her. Vi kan tilby turer, alt fra 1 til 7 dager i vakre høstfarger.
 
Mange overnatter hos oss om høsten også for å dra på jakt eller fisketurer. Det er mange fine fjellvann rundt Krossbu og fint jaktterreng. Jakt og fiskekort får du kjøpt hos oss. 


Vinter

Vinteren er en rolig tid hos oss. Da er det stengt med unntak av påsken, da har vi åpent hele uken. Du kan bestille plass for påsken allerede nå. Hvis du ønkser det kan du også leie transport fra Rustadsæter som ligger ved bilvei.
 
Resten av vinteren er det selvbetjeningshytte med DNT-lås. Det er ikke proviant på hytten, men det er kokemuligheter.
 
 

Adresse

Krossbu Turisthytte
Sognefjellsvegen 4688 
2687 Bøverdalen

Telefon: +47 61 21 29 22
E-post: post@krossbu.no

Friske" opplevelser!

video_banner1

Se video HER