logo1

krossho1


Krosshø er ikke en imponerende høy fjelltopp, men den byr likevel på en veldig flott utsikt siden det er fri sikt i alle retninger. Herfra ser man alle Smørstabbtindene, Fannaråkmassivet og mange andre spisse topper langs horisonten. I tillegg ligger den i et veldig trivelig og variert turterreng med masse småvann, bekker, hauger og daler.

Dette er altså en perfekt topptur for den som ikke nødvendigvis må opp over 2000 meter.


Turbeskrivelse
Turen rundt og over Krosshø kan vandres i valgfri retning. Enten tar man den bratte bakken i begynnelsen og blir ferdig med den, eller så tar man en rolig oppstigning og får hele nedoverbakken på slutten. Det første alternativet er det som vil bli beskrevet her.

Start fra Krossbus bakside og finn stiens start. Den begynner bratt oppover på oversiden av veien rett bak annekset og er tydelig merket med røde T. Stien går bratt oppover i begynnelsen men flater etterhvert ut oppe på topplatået. Stien går midt mellom toppene. Den lavere, østre toppen, 1626 moh, ser man tydelig på høyre side av stien og er den man tar først. Deretter går man ut på stien og fortsetter et stykke før man går opp på den vestre toppen, 1627 moh. Dette er det høyeste punktet på venstre side av stien og den er markert med et "sjømerke".

Når man er ferdig med å beundre utsikten så går man tilbake til stien igjen og fortsetter vestover. Her går stien ganske bratt nedover til et stikryss. Velg stien som går til venstre, mot Sognefjellhytta. Nyt de fine små vannene her og fortsett helt fram til Sognefjellhytta. Avslutt med turen ned til Krossbu langs stien som går på høyre side av veien. Om man velger å gå i motsatt retning så går man fra baksiden av Krossbu langs venstre side av bilveien opp til Sognefjellhytta og så er det bare å finne stistarten på høyre side av veien vis-a-vis den bortre parkeringen. Turens lengde, ca 10 km.

Adresse

Krossbu Turisthytte
Sognefjellsvegen 4688 
2687 Bøverdalen

Telefon: +47 61 21 29 22
Mob: +47 90 21 98 68
E-post: post@krossbu.no

Friske" opplevelser!

video_banner1

Se video HER

Webcamera:

webcamera
(Klikk på bildet)