logo1

fantestein2


Gå opp på hovedveien bak annekset og gå på asfalten opp til, og gjennom, den første høyresvingen. Se opp til venstre etter de store vardene fra den gamle stien over fjellet.

Langs disse går det en stedvis tydelig og stedvis utydelig sti som man kan følge helt opp til Fantestein.

De som ønsker kan faktisk følge den gamle stien tvers over hele fjellet, ned til Turtagrø.

Etter 300 meter på veiens venstre side går man opp på asfalten igjen og følger den 150 meter. Derfra følger man så vardene og stien som fortsetter på veiens høyre side. Stien her har blitt tråkket av folk og hester i tusen år. Selv om den er ganske igjengrodd nå så ser man at den på sine steder er breiere og dypere enn en vanlig modern sti. Hold utkikk etter Fantestein, et stort steinblokk med en liten parkering, på venstre side av veien. Samme vei tilbake til Krossbu. Turens lengde, ca 4 km.
nufsho1Den letteste kveldsturen fra Krossbu er å følge gamleveien på elvens vestside ned til Nufshø, det lille fjellet midt i dalen. Fra toppen av denne lille haugen har man fin utsikt over hele dalen
Turbeskrivelse

Start turen fra Krossbus bakside, gå over bilveien og inn på stien ved den krappe svingen. Denne svingen er bygget oppe på den gamle veien som gikk rett fram her. Der svingen ender tar gamleveien ved og det er bare å følge den nordover ned i dalen. Veien runder Nufshø på dens høyre side, men før det skal man vike av og isteden gå opp i kråkebærkrattet på fjellets sydøstside. Fortsett nordover oppe på ryggen til toppen og nyt utsikten over dalen. Etterpå er det bare å gå samme veien tilbake til Krossbu igjen. Turens lengde, ca 4 km.

Adresse

Krossbu Turisthytte
Sognefjellsvegen 4688 
2687 Bøverdalen

Telefon: +47 61 21 29 22
Mob: +47 90 21 98 68
E-post: post@krossbu.no

Friske" opplevelser!

video_banner1

Se video HER

Webcamera:

webcamera
(Klikk på bildet)