skogadalsboen1Å ta turen fra Krossbu til Skogadalsbøen en solskinnsdag er fjellvandrerens definisjon av det gode liv. Det er nesten konstant nedoverbakke, men ikke så mye at man må holde imot.

Stien går rett sørover så man bader i sol hele veien Den leder deg fra det karrige passet oppe ved Falketind helt ned til bjørkeskogen ved Skogadalsbøen, hele tiden langs elven Utla, som vokser seg større og sterkere jo lengre ned i dalen man kommer.Turbeskrivelse
Fra trappen på Krossbu går man rett sørover, først på grusveien et par hundre meter før man kommer til stiens start, så videre på denne stien. Etter 700 meter på stien kommer man til et skiltet stikryss. Pass på å ta den høyre stien, mot Skogadalsbøen, siden det her er lett å ende opp ved Bøverbreen i steden hvis ikke man er oppmerksom. Etter enda én og en halv kilometer krysser man grensen til naturreservatet som står skiltet her.

Nedenfor Falkeberget kommer man til passet hvor Breiseterdalen går over i Vetle Utladalen. Dette passet ligger på det norske vannskillet, slik at regn- og smeltevann som man har under den ene foten renner ut i Atlanteren mens det under den andre foten renner ut i Kattegatt. Herfra ser man Vetle Utladalen i nesten hele sin utstrekning, der den blåner bort mot horisonten.
Stien passerer en kort, bratt passasje, noen små myrområder og et par fosser. Her er det dog veldig fint tillrettelagt med tau for moralen sin skyld på den bratte passasjen, klopper over myrene og broer over fossene. Overalt kommer vannet ned fra dalsidene i store og små fosser og Utla som man følger blir bare mer og mer imponerende med sine store fossefall.

Etterhvert begynner det å komme glissen bjørkeskog og man kommer inn på tunet til seteren Guridalen. Her finnes det gamle seterbygninger i ulike grader av forfall. Veldig fint for ruinromantikere. Litt lengre ned kommer man fram til Storbrui, en fin hengebro som leder over Utla til østsiden. Deretter er det bare et par kilometers vandring inne i bjørkeskogen før man kommer fram til den isolerte og koselige Skogadalsbøen. Turens lengde, ca 15 km.